Zaanse Duivensport, Z.C.C.

U bevindt zich hier:  Home > Bestuur

Bestuur

Voorzitter: Marco Braspenning 

Penningmeester: Richard Faber 

Secretaris :  Jan Besse 

Commissaris: Jannus Kat

Commissaris: Jon Simons

Commissaris: Marcel Kroon

Commissaris: Jan van den Bosch

Commissaris: Marcel Kuijt

 

 

 

 

« vorige top volgende »

Nieuws

14 Okt 2018

ZCC kampioenen huldiging 18 november 2018

Op 18 november zal de kampioenen huldiging weer plaats vinden maar deze keer in een nieuw jasje.

De duivensport veranderd met bijvoorbeeld steeds minder liefhebbers op een groter spelgebied. Daarom is het belangrijk dat het spel in onze zaanstreek blijft bestaan.

Een klein gebied met nog 90 spelende hokken waar de onderlinge afstanden klein zijn en de wind niet altijd bepaald waar de winnaar zit .

Daarom vragen we alle leden om zondag 18 november naar de huldiging te komen en onze kampioenen de aandacht te geven die ze verdienen !!

We hebben een programma in elkaar gezet dat voor de duivenliefhebber en hun partner aantrekkelijk is. Met onder andere duiven specialist Gert-Jan Beute en een Workshop voor de dames . Bij binnenkomst krijgt iedereen een lot voor de eind tombola met 3 grote levensmiddelen manden !!!

Alle leden van de ZCC mogen met 1 duif van 2018 deelnemen aan de keuring van Gert-Jan Beute. Deze duif doet automatisch mee aan de superjaarling competitie 2019!!! Voor de dames is er een workshop georganiseerd . We hebben een echte profesional die workshops geeft op het gebied van bloemstukken. Zij geeft bij ons de workshop “winterbloemstuk”! Kosten van beide worden gedragen door de ZCC.

Het is wel zaak dat de dames en heren zich vooraf opgeven voor zowel de keuring van Gert-Jan als voor de workshop op onderstaand mail adres!!

(voor de workshop hebben wij maximaal plaats voor 30 personen .Graag opgeven voor 5 november vol is vol.)

Workshop : c.bunt95@upcmail.nl

Beute : mkroon@hetnet.nl

U bent allen van harte uitgenodigd.

Bestuur ZCC

 

Programa zondag 18 november:

In het clublokaal van Zaanstreek Noord en de Koerier.

 10.00 uur : inzetten van de duiven.

10.30 uur : koffie met gebak alle aanwezigen.

11.00 uur : start workshop

11.00 uur : start duivenkeuring

13.30 uur : koud/warm buffet

14.30 uur : kampioenen huldiging

15.30 uur : gezellige middag met o.a.tombola

18.00 uur : einde

Belangrijk Nieuws

12 Okt 2018

Let op !!!!!! In verband met de intocht van Sinterklaas op Zaterdag 17 November. Heeft het bestuur na overleg besloten om de feestmiddag/avond van zaterdag 17 November te verzetten naar zondag ochtend/middag 18 November.Er zal Geen tentoonstelling worden gehouden welke gepland stond op vrijdagavond 16 November.Meer nieuws over de dagindeling volgt zo spoedig mogelijk.

 

8 sept 2018

Stand SUPERJAARLING

Zowel in de A- als de B-poule zijn de kansen om de supertrio binnen te halen ,met nog 1 navlucht te gaan, verkeken.

In de A-poule hadden de 432 van J.Kat en Zn en de 856 van M.Kroon nog enig uitzicht om bij de bovenste 5 te komen, maar de 593 van J.Kaman heeft te veel  voorsprong om ook nog gepasseerd te worden, en dat is een van de eisen: bij de bovenste 5 en  als eerste jaarling  eindigen.
Helaas, volgend jaar beter.

In de B-poule heeft de 526 van P.Appelman ( die een heel mooi seizoen draait ) lange tijd een goed vooruitzicht gehad, maar de 12e plaats op dit moment , met enkele jaarlingen van A.Bax boven zich, geeft geen uitzicht meer op een super-jaarling-premie.
Ook hier: volgend jaar moet het beter. 

1 september 2018

20 juli 2018

Op de valreep hebben we toch een Derby Jongeduiven
kunnen houden, met dank aan velen die hebben meegewerkt of ingeschreven

In de A-poule werden 514 duiven ingezet, in de B-poule 99.

In de A-poule werd de winnaar van het concours ook de winnaar van de 1e derby-prijs. M.en M. Kramer pakken met hun 4e getekende van de 48 gezette duiven een bedrag van 128,50 euro.
De tweede prijs van 77,10 euro gaat naar M.Kroon met zijn 4e getekende bij 30 gezette duiven. De derde prijs is voor Comb. Kramer/Hsu met hun 1e getekende: 51,40 euro

In de B-poule waren de prijzen voor de 1e, 3e en 11e duif in het concours. Nicolaas Bakker had geluk: hij zette er 18 in en wint met zijn 17e getekende 24,75 euro.
De tweede prijs is voor A.Bax met zijn 12e getekende van 25 gezet en wint 14,85. De derde prijs gaat naar A.F.Kok met zijn 2e getekende v an de 4.
Zijn winst: 9,90 euro.
ALLEN GEFELICITEERD.

5 juli 2018

Het zal niemand ontgaan zijn, dat in de B-poule Aart Bax een geweldig seizoen heeft met vele voortreffelijke uitslagen en een reeks aan attractieprijzen. Vooral dat laatste levert elk jaar weer discussie op om het systeem te veranderen, maar niemand heeft de juiste oplossing gevonden. En zeker midden in het seizoen is dat moeilijk te doen. Maar dan blijkt Aart niet alleen een serieuze, maar ook een sportieve liefhebber te zijn door in te stemmen met de volgende oplossing:

Vanaf komende vlucht blijft Aart  voor de kampioenschappen ingedeeld in de B-poule, maar voor de attracties doet hij mee in de A-poule.
Alle attracties die hij tot nu toe in de B-poule won, blijven hem toekomen.

Aart, een prima collegiaal aanbod!
Onze dank en zeker ook van vele B-spelers. 
Het  Bestuur.

3 juli 2018

Voor de waardebonnenvlucht van Roosendaal j.l. waren 586 duiven ingeschreven, wat een prijzenpot opleverde van 293,00 euro. Deze werd gewonnen door J.Kat en Zn.
Zij klokten de winnende duif ook als winnaar van de vlucht. Met 45 ingezette duiven en hun 16e getekende op de 1e plaats in de totaaluitslag werden zij overtuigend winnaar.
Van harte gefeliciteerd.

De derby - jonge duiven die gepland staat voor 7 juli gaat gewoon door op die datum, ondanks de afgelasting van de vlucht van afgelopen weekend.
Vergeet dus niet in te schrijven!
Zie onder SPECIALS de voorwaarden.

5 juni 2018

DE FONDBOKAAL die dit jaar werd vervlogen vanaf Pithivier is gewonnen door R.Faber. Met nauwelijks 1 meter per minuut werd de Comb. Kaman geklopt.
Richard, van harte !!

15 mei

Uitslag JaarlingenDerby

A-poule 

1. A.Kat en Zn 1e get.   € 70,50
2.  G.S.Dekker 2e get.   € 42,30
3. C.Dekker.      2e get.  € 28,20

B-poule

1. W.Frens.      7e get.  €10,50
2. A.Bax.           8e get. € 6,30
3. W.Imming-R. 10e get. €4,20

30 maart 2018

Zie het menu Specials uitleg over:

DE ZCC ORGANISEERT IN 2018

 De Attractievluchten

De ZCC-Wisselbokaal

De Jaarlingenderby

De Superjaarling.

De  Waardebonnenvlucht

De Derby Jonge Duiven 

 

Sponsors


 

CMSimple plugin: Newsbox Rotator
© simpleSolutions

Handige links


Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Inloggen