Zaanse Duivensport, Z.C.C.

U bevindt zich hier:  Home > Nieuws

Nieuws

24 Januarie 2019

Op 16 Februarie is er gelegenheid om de duiven te laten enten.

Dit zal plaatsvinden om 11.00 uur bij de Koerier 

20 Nov 2018

Nieuwe opzet ZCC kampioenendag groot succes !

Dat het tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend is dat een kampioenendag druk wordt bezocht mag duidelijk zijn. Daarom wilde het ZCC bestuur een nieuwe opzet van de huldiging het moest een dag worden voor iedereen en dus niet alleen voor de duivenmelker.

Om tien uur gingen de deuren open en het stroomde meteen vol met zowel dames als heren.
Er was koffie met wat lekkers en de dames keken zomaar een keer mee hoe de duiven van hun echtgenoot in de kooien werden gezet. Om elf uur gingen de dames die zich voor de workshop hadden aangemeld richting het clubgebouw van de Koerier waar de tafels al vol stonden met materialen om een schitteren bloemstuk te maken. Bij Zaanstreek Noord begon op dat moment de duivenkeuring met Gert-Jan Beute . Een 50 tal duiven moesten door deze enorme spraakwaterval binnen 2 uur gekeurd worden wat uiteraard niet lukte. Bij elke duif wist Gert-Jan wel een verhaal te vertellen zodat dit bijna een uur uitliep. Ook de dames bleken iets meer tijd nodig te hebben maar om 14.00 uur begon iedereen toch aan een geweldig koud buffet verzorgt door Bolleke de beer uit Zaandam.

Na het buffet moesten de kampioenen worden gehuldigd en ook hier had het bestuur een nieuwe opzet voor bedacht. Geen langdradige huldiging maar een terugblik op het seizoen waarbij alle eerste prijswinnaars nog eens genoemd werden. En voor sommige indrukwekkende overwinningen gingen in de hele zaal de handjes op elkaar.
Daarna gingen eerst alle kampioenen van de B op de foto en ook de kampioenen van de A poule moesten daarna met diploma op de gevoelige plaat.

Ook de tombola was weer een succes met als klap op de vuurpijl de gratis ronde met als hoofdprijs een geweldige levensmiddelenmand. Terplekke werd bedacht dat op het eerste lot dat getrokken zou worden NIETS valt ! Cor Kroon was de gelukkige die NIETS won . Er werd hier zo om gelachen in de zaal (ook door Cor zelf) dat ik niet eens weet wie de mand wel heeft gewonnen.

Kortom een zeer geslaagde dag waar iedereen met plezier op terug kan kijken.
Zie de foto’s van Marit Kramer.

Bestuur ZCC

 

19 Okt 2018

Gouden ringenrace 2019/2020

Nieuwe opzet
In de nieuwe Goudenringen opzet kunnen er meer liefhebbers prijzen winnen

Wat is er nieuw: Goudenringen komen 2 jaar in aanmerking  voor prijzen.

Dat wil zeggen dat duiven in hun geboortejaar prijzen kunnen winnen en dezelfde duiven in het jaar daarop als jaarling weer in aanmerking komen voor een zelfde prijzen parket

Als jong op 2 jonge duivenvluchten met 2 nachten mand, als jaarling op de 1e midfondvlucht met

2 nachten mand en op de 1e dagfondvlucht. Exacte vlucht wordt later bepaald.

Klik hier voor het inschrijfformulier.

Of bel: Cor Kroon telefoon: 0622 485 120

U kunt ook mailen naar: c.kroon77@kpnmail.nl

U kunt de bestelde ringen ophalen op 4 of 11 januari 2019 (definitieve datum volgt) bij P.V. Zaanstreek-Noord, Noordsterweg Wormerveer en alvast even gezellig bijpraten met uw mede liefhebbers over uw plannen voor het seizoen 2019

14 Okt 2018

ZCC kampioenen huldiging 18 november 2018

Op 18 november zal de kampioenen huldiging weer plaats vinden maar deze keer in een nieuw jasje.

De duivensport veranderd met bijvoorbeeld steeds minder liefhebbers op een groter spelgebied. Daarom is het belangrijk dat het spel in onze zaanstreek blijft bestaan.

Een klein gebied met nog 90 spelende hokken waar de onderlinge afstanden klein zijn en de wind niet altijd bepaald waar de winnaar zit .

Daarom vragen we alle leden om zondag 18 november naar de huldiging te komen en onze kampioenen de aandacht te geven die ze verdienen !!

We hebben een programma in elkaar gezet dat voor de duivenliefhebber en hun partner aantrekkelijk is. Met onder andere duiven specialist Gert-Jan Beute en een Workshop voor de dames . Bij binnenkomst krijgt iedereen een lot voor de eind tombola met 3 grote levensmiddelen manden !!!

Alle leden van de ZCC mogen met 1 duif van 2018 deelnemen aan de keuring van Gert-Jan Beute. Deze duif doet automatisch mee aan de superjaarling competitie 2019!!! Voor de dames is er een workshop georganiseerd . We hebben een echte profesional die workshops geeft op het gebied van bloemstukken. Zij geeft bij ons de workshop “winterbloemstuk”! Kosten van beide worden gedragen door de ZCC.

Het is wel zaak dat de dames en heren zich vooraf opgeven voor zowel de keuring van Gert-Jan als voor de workshop op onderstaand mail adres!!

(voor de workshop hebben wij maximaal plaats voor 30 personen .Graag opgeven voor 5 november vol is vol.)

Workshop : c.bunt95@upcmail.nl

Beute : mkroon@hetnet.nl

U bent allen van harte uitgenodigd.

Bestuur ZCC

 

Programa zondag 18 november:

In het clubgebouw van Zaanstreek Noord en de Koerier

 10.00 uur : inzetten van de duiven.

10.30 uur : koffie met gebak alle aanwezigen.

11.00 uur : start workshop

11.00 uur : start duivenkeuring

13.30 uur : koud/warm buffet

14.30 uur : kampioenen huldiging

15.30 uur : gezellige middag met o.a.tombola

18.00 uur : einde

 

12 Okt 2018

Let op !!!!!! In verband met de intocht van Sinterklaas op Zaterdag 17 November. Heeft het bestuur na overleg besloten om de feestmiddag/avond van zaterdag 17 November te verzetten naar zondag ochtend/middag 18 November.Er zal Geen tentoonstelling worden gehouden welke gepland stond op vrijdagavond 16 November.Meer nieuws over de dagindeling volgt zo spoedig mogelijk.

Nieuws

8 sept 2018

Kampioenenhuldiging en Tentoonstelling

Zoals afgesproken in de jaarvergadering worden deze gehouden op vrijdag 16 nov. (TT) en zaterdag 17 nov. (Kamp.H.) op de locaties van vorig jaar:
het verenigingscomplex in Wormerveer.
De verenigingen worden verzocht hun lokalen hiervoor beschikbaar te houden.
Over het programma volgen nog mededelingen op deze plaats.
.

8 sept 2018

Stand SUPERJAARLING

Zowel in de A- als de B-poule zijn de kansen om de supertrio binnen te halen ,met nog 1 navlucht te gaan, verkeken.

In de A-poule hadden de 432 van J.Kat en Zn en de 856 van M.Kroon nog enig uitzicht om bij de bovenste 5 te komen, maar de 593 van J.Kaman heeft te veel  voorsprong om ook nog gepasseerd te worden, en dat is een van de eisen: bij de bovenste 5 en  als eerste jaarling  eindigen.
Helaas, volgend jaar beter.

In de B-poule heeft de 526 van P.Appelman ( die een heel mooi seizoen draait ) lange tijd een goed vooruitzicht gehad, maar de 12e plaats op dit moment , met enkele jaarlingen van A.Bax boven zich, geeft geen uitzicht meer op een super-jaarling-premie.
Ook hier: volgend jaar moet het beter. 

1 september 2018

20 juli 2018

Op de valreep hebben we toch een Derby Jongeduiven
kunnen houden, met dank aan velen die hebben meegewerkt of ingeschreven

In de A-poule werden 514 duiven ingezet, in de B-poule 99.

In de A-poule werd de winnaar van het concours ook de winnaar van de 1e derby-prijs. M.en M. Kramer pakken met hun 4e getekende van de 48 gezette duiven een bedrag van 128,50 euro.
De tweede prijs van 77,10 euro gaat naar M.Kroon met zijn 4e getekende bij 30 gezette duiven. De derde prijs is voor Comb. Kramer/Hsu met hun 1e getekende: 51,40 euro

In de B-poule waren de prijzen voor de 1e, 3e en 11e duif in het concours. Nicolaas Bakker had geluk: hij zette er 18 in en wint met zijn 17e getekende 24,75 euro.
De tweede prijs is voor A.Bax met zijn 12e getekende van 25 gezet en wint 14,85. De derde prijs gaat naar A.F.Kok met zijn 2e getekende v an de 4.
Zijn winst: 9,90 euro.
ALLEN GEFELICITEERD.

5 juli 2018

Het zal niemand ontgaan zijn, dat in de B-poule Aart Bax een geweldig seizoen heeft met vele voortreffelijke uitslagen en een reeks aan attractieprijzen. Vooral dat laatste levert elk jaar weer discussie op om het systeem te veranderen, maar niemand heeft de juiste oplossing gevonden. En zeker midden in het seizoen is dat moeilijk te doen. Maar dan blijkt Aart niet alleen een serieuze, maar ook een sportieve liefhebber te zijn door in te stemmen met de volgende oplossing:

Vanaf komende vlucht blijft Aart  voor de kampioenschappen ingedeeld in de B-poule, maar voor de attracties doet hij mee in de A-poule.
Alle attracties die hij tot nu toe in de B-poule won, blijven hem toekomen.

Aart, een prima collegiaal aanbod!
Onze dank en zeker ook van vele B-spelers. 
Het  Bestuur.

3 juli 2018

Voor de waardebonnenvlucht van Roosendaal j.l. waren 586 duiven ingeschreven, wat een prijzenpot opleverde van 293,00 euro. Deze werd gewonnen door J.Kat en Zn.
Zij klokten de winnende duif ook als winnaar van de vlucht. Met 45 ingezette duiven en hun 16e getekende op de 1e plaats in de totaaluitslag werden zij overtuigend winnaar.
Van harte gefeliciteerd.

De derby - jonge duiven die gepland staat voor 7 juli gaat gewoon door op die datum, ondanks de afgelasting van de vlucht van afgelopen weekend.
Vergeet dus niet in te schrijven!
Zie onder SPECIALS de voorwaarden.

14 juni 2018

STAND SUPERJAARLING na 12 vluchten

In de A-poule gaat de 432 van J.Kat en ZN nog aan de leiding en is 1 plaats gestegen. Goede kanshebber!
De 207 van C.Dekker stijgt van plaats 25 naar 17.
Op plaats 30 doet de 428 van J.Kat en Zn ook mee en op plaats 34 is de 083 van J.Kuijzer terug in de race.
De Comb. Kuiper zakt met hun 101 van 24 naar 38.
De 897 van M.Kroon is nieuwkomer op pl.45.

In de B-poule zijn er in de top van de lijst geen supers te vinden. Daar begint Lisanne Stam met de 045 op plaats 22.
Ze neemt de kop over van A.Bax en P.Appelman , die zakken naar resp.24 en 25  met hun 401 en 526.
Een goede stijger is de 432 van W.Imming-Roelofsen: van 44 naar 30. Van de Gebr. Koeman duikt de 951 van pl 20 naar 38.
Nieuw in de lijst is de 538 van W.Imming-Roelofsen.

 

 

 

 

10 mei 2018

Herinnering:
De jaarlingenderby wordt gehouden op 19 mei vanaf Pt.St. Maxcence. De inschrijfformulieren zijn  de secretaririssen toegezonden.

8-5-2018

STAND SUPER-JAARLING

Er beginnen nu toch wat jaarlingen naar voren te komen.
In de A-poule heeft de 432 van J. Kat en Zn een spurt naar boven ingezet en belandt op plaats 9. Nieuwkomers  zijn de 956 van S. Bierlee op plaats 25, de 207 van C.Dekker op plaats 39 en de 083 van de J. Kuijzer op plaats 47.

In de B-poule doet de 526 van P.Appelman het nog steeds goed en staat op plaats 8. Van Lisanne Stam komt de 045 in beeld op plaats 23 en voor de Gebr. Koeman gaat de 951 de strijd aan.

2 mei 20-18

ENTEN bij BVZ

Op Hemelvaartsdag 10 mei komt Hans van der Sluis enten bij BVZ. Aanvang 13.30 uur.

Iedereen is welkom.

29 april 2018

DE ZCC-WISSELBOKAAL komt dit jaar toe aan de man die een van degenen is ter ere van wie deze wisselbokaal ingesteld is: Bert Braspenning. Onze oud-voorzitter en erelid heeft zijn sporen in de ZCC  en in de duivensport in het algemeen meer dan verdiend en verrrast ieder nu weer met een 1e plaats op Zellik.
Bert, van harte gefeliciteerd en we zijn vereerd deze bokaal aan jou te mogen uitreiken.

 

24 april 2018

Stand Super-jaarling

Na 3 vluchten blijkt dat het weer super-moeilijk is om onze super-jaarlingen aan te wijzen.

In de A-poule zijn er 70 duiven aangemeld en daarvan staan er nog slechts 2  bij de beste 50 generale duiven.

Op plaats 26 prijkt de 432 van A.Kat en Zn als beste kandidaat en op plaats 49 volgt de 083 van J. Kuijzer.

In de B-poule is het resultaat niet veel beter. Daar heeft P.Appelman er tot nu toe de beste kijk op met zijn 526 op plaats 19. Hij is daarmee de enige! Hier zijn er 20 duiven aangemeld.

7 april 2018

De eerste ATTRACTIE-prijzen zijn weer verdiend door:
Comb. Moes in de A-poule met de 5e getekende op plaats 1 en door
A.Bax in de B-poule met de 5e getekende op plaats 3.  Beiden gefeliciteerd.

6 april 2018.

Vanavond kunt u zich aanmelden voor deelname aan de attractievluchten. Deelname € 20,-  en A- en B-poule apart!

Vergeet dan niet om tegelijk twee jaarlingen op te geven voor het spel SUPER-JAARLING met een prijs van 250 euro in zowel A- als B-poule.
Niet meegedaan? Altijd mis!!


30 maart 2018

Zie het menu Specials uitleg over:

DE ZCC ORGANISEERT IN 2018

 De Attractievluchten

De ZCC-Wisselbokaal

De Jaarlingenderby

De Superjaarling.

De  Waardebonnenvlucht

De Derby Jonge Duiven

Uitslagen

DE WEKELIJKSE UITSLAG WAS JARENLANG HET BINDMIDDEL TUSSEN DE ZCC EN DE ZAANSE DUIVENMELKERS

Binnen de duivensport is in de loop der jaren veel veranderd. Wat wel is gebleven is iedere zaterdag het spanningselement van wie gaat deze vlucht op zijn naam schrijven.
Om daar zeker van te zijn moest er vroeger jaren wel een week gewacht worden op de officiële ZCC uitslag. Om en nabij het jaar 2000 kwam daar verandering in. Het was een heidens karwei om de uitslag binnen een week klaar te hebben. Vele jaren was Arie Hartog uit de Zaandamse Lijsterbesstraat samen met zijn vrouw en dochter Maartje een hele week in de weer om alle duiven handmatig uit te rekenen. Daarna moest de uitslag op een stencil getypt worden, dezelfde avond, meestal vrijdag, kwam de stencilmachine op tafel en werd op houthoudend papier de uitslag gemaakt. De inkt die gebruikt werd was blauw en aan het einde van de avond zat de hele familie onder de blauwe inkt. Dat alles werd gedaan voor een rekengeld van 2 cent per duif. Als er 2500 duiven mee waren bracht dat een bedrag van 50 gulden op en daar was de hele familie elke week alle avonden voor in de weer.

In die tijd werd voornamelijk op zondag gespeeld en op zaterdagmiddag kon een afgevaardigde van de vereniging de lijsten bij Hartog af halen. In die tijd werd er ook om geld gespeeld, geen grote bedragen maar wel extra spannend. Arie Hartog had ook daar veel werk aan, hij moest totaliseren hoeveel duiven er bijvoorbeeld voor een kwartje waren gezet, waren dat er 200, dan waren er 40 duiven die dan 5 kwartjes verdiend hadden en dat werd doormiddel van kruisjes in de uitslag aangegeven.

De prijzen en de poules gingen in die tijd 1:5 af. Het was een goede gewoonte dat liefhebbers die vroeg gepakt hadden op zondagavond bij het voormalige postkantoor op de Dam in Zaandam bij elkaar kwamen om de laatste nieuwtjes uit te wisselen. Vaak kwam Arie Hartog dan ook even op de fiets langs om de spanning nog wat op te voeren. Na Arie Hartog heeft Egbert Meijer uit Westzaan deze klus samen met zijn vrouw geklaard en zij kregen ook de nodige medewerking van hun clubgenoten Rina en Henk Schenk. Egbert zorgde er samen met zijn dochter voor dat de uitslagen met een foto van de winnaar elke dinsdag in de Zaanse krant stonden. Met de intrede van de elektronische klok werd alles veel gemakkelijker. Na het uitslaan van de klokken krijgen de liefhebbers de complete uitslag mee naar huis en nog diezelfde avond zijn de uitslagen van alle CC’s, kringen en andere samenspelen bekend, ja ook van heel Noord-Holland. Door de elektronische klok verdween tevens een stukje romantiek, het klokken van de gummiringen behoorde daarmee tot het verleden.

Nu we in het elektronische tijdperk leven gaat ook de fraaie papieren ZCC uitslag verdwijnen. Daarvoor in de plaats komt deze ZCC site waar op zaterdagavond al de uitslag en ander nieuws te lezen is. Het zal vooral voor de oudgedienden even wennen lorden. Laten we er van uitgaan dat ondanks deze wijziging het binnen de ZCC weer een spannend en sportief seizoen gaat worden.

« vorige top volgende »

Nieuws

 

16 maart 2019

Vanaf vandaag is de voor-verkoping gestart op G.P.S. voor de Z.C.C.-verkoping welke wordt gehouden vrijdag 22 maart a.s.. U surft naar de 17 kopen via onderstaande link:

https://www.gps-auctions.com/Auctions.aspx?auctiontype=u

De voor-verkoping loopt van 16 t/m 21 maart. Eindverkoop staat gepland in de zaal (p.v. De Postduif, Wormerveer) op 22 maart a.s. vanaf 22.15u.

 

27 februari 2019

UITNODIGING

Beste spelers binnen de ZCC,

Binnenkort start seizoen 2019. De ZCC wil graag van start gaan met een gezellige avond op vrijdag 22 maart a.s. in het clubgebouw van p.v. De Postduif, Noordsterweg 10 in Wormerveer.

De zaal is open vanaf 19.30u. Vrij toegankelijk, iedereen is welkom! Tijdens deze avond zal Willem Mulder uit Odoorn, Drenthe een presentatie geven over de voorbereiding op het seizoen en het vliegseizoen. Willem is adviseur bij Matador, voedingsdeskundige en daarnaast dagfondliefhebber spelend onder de naam comb. Snijder-Mulder uit Vries, afdeling 10. Tevens schrijft hij al jaren columns binnen de duivensport, ondermeer in 'Het Spoor der Kampioenen'. Hiernaast kunt u rekenen op een tombola en een verkoping van 20 jonge duiven van de topspelers van de ZCC. Deze verkoping zal van 16 t/m 21 maart a.s. via GPS Auctions lopen. Eindverkoop vindt plaats in de zaal op vrijdag 22 maart. 

Tot ziens op vrijdagavond 22 maart a.s.!

Bestuur ZCC

 

24 Januari 2019

Voorlopige Indeling Nieuwe Competitie !!!!!
In het seizoen 2019 gaan wij als ZCC de competitie op een andere manier invullen.
Wij gaan spelen voor de Kampioenschappen,De Superjaarling en de Attracties
in een Eredivisie en een Eerste divisie.
Dit zal los staan van de derby vluchten waarbij de duiven ingetekend moeten worden.
De voorlopige namen van de mensen die gaan spelen in de Eredivisie zijn:

Comb J & J Kaman                    A.Kat & Zn
Comb Moes                                R.Faber
M & M Kramer                            B.Braspenning
Team Kramer-Hsu                      M.Braspenning
M. Kroon                                     P.Jongsma
C.M Kroon                                   J.Kuyzer
A. Brak                                        N.de Jong
S. Bierlee                                    Comb Panhuis
D. Kaayk                                     G.S Dekker
G.A Tichelaar jr                           Comb Jansen/Smit

De overige leden spelen automatisch in de Eerste divisie.
Er gaat gespeeld worden volgens een promotie degradatie systeem.

Sponsors


 

CMSimple plugin: Newsbox Rotator
© simpleSolutions

Handige links


Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Inloggen